Valencia legt topscorer Villa tot 2013 vast

6 maart 2006, 10:37

De toekomst van David Villa, de nieuwste revelatie van het Spaanse voetbal, ligt bij Valencia. De 24-jarige aanvaller staat op het punt om een nieuwe verbintenis te tekenen bij de huidige nummer drie van de Spaanse Primera Division. Met dit contract zal de kersverse international tot medio 2013 vastliggen.

Villa verhuisde afgelopen zomer van Real Zaragoza naar Valencia en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot één van de beste spitsen van Spanje. Met zestien treffers staan hij, achter Samuel Eto'o, de op de tweede plaats in de Spaanse topscorerslijst. Ook voor de nationale ploeg weet hij het net te vinden. Afgelopen week was hij nog trefzeker in het oefenduel met Ivoorkust (3-2 winst).

Hoewel Villa al in verband gebracht werd met diverse binnen- en buitenlandse topteams, lijkt hij de kiezen voor een langer verblijf in Valencia. Voorzitter Juan Soler deelde zondagavond mede dat Villa op het punt staat om zijn handtekening te zetten onder een contract dat hem tot de zomer van 2013 aan de club verbindt. Naar verluidt gaat Villa de komende jaren 120.000 euro per week verdienen en dat is een verdubbeling van zijn huidige salaris.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen