Sunderland zet manager McCarthy op straat

6 maart 2006, 12:47

Sunderland heeft afscheid genomen van manager Mick McCarthy. De voormalig bondscoach van Ierland wordt verantwoordelijk gehouden voor de slechte resultaten van Sunderland dit seizoen. De ploeg staat troosteloos onderaan in de Britse Premier League en heeft liefst zestien punten achterstand op de veilige zeventiende plaats.

Volgens de clubleiding van Sunderland was het ontslag van McCarthy, die drie seizoenen aan het roer stond bij de Britse club, niet te vermijden. "Het was voor alle beide partijen de beste oplossing om uit elkaar te gaan", legt een woordvoerder van de club uit. "Ik wil Mick bedanken voor zijn inzet en jarenlange werk. We wensen hem en zijn familie het allerbeste voor de toekomst", voegt voorzitter David Murray toe.

"Ik moet als voorzitter verantwoordelijk nemen voor dit seizoen, dat voor zowel de club als de supporters rampzalig verloopt. Ondanks onze goede bedoelingen en intenties gaat het niet zoals wij gehoopt en verwacht hadden. Het spijt me voor de fans. Het spijt me vooral voor de fans die ons elke week hartstochtelijk aangemoedigd hebben. We beloven hierbij beterschap", aldus de preses.

Sunderland promoveerde afgelopen seizoen naar de Premier League, maar is dit seizoen de grijze muis van de competitie. Met slechts tien punten uit 28 wedstrijden staat de ploeg stijf onderaan in de Britse competitie.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen