Romero terug op bank AZ, El Hamdaoui in basis

18 april 2009, 19:57   Bijgewerkt: 18 april 2009, 20:18

Sergio Romero keert voor de wedstrijd tegen Vitesse, waarin AZ de landstitel veilig kan stellen, terug in de selectie van de Alkmaarse ploeg. De Argentijnse keeper is hersteld van een handbreuk en begint op de bank. Ook Ragnar Klavan, die de laatste weken meestal in de basis stond, start het duel als wisselspeler.

De defensie van AZ wordt tegen Vitesse gevormd door Sebastien Pocognoli, Niklas Moisander, Kew Jaliens en Gill Swerts. Voorin spelen Moussa Dembele en Mounir el Hamdaoui, met Maarten Martens als meest aanvallende middenvelder er achter. El Hamdaoui liep vorige week tegen NAC Breda een enkelblessure op, maar hij is op tijd hersteld om te spelen tegen Vitesse.

Bij Vitesse ontbreekt doelman Piet Velthuizen. Hij wordt vervangen door Eloy Room. Santi Kolk, vorig seizoen clubtopscorer, moet weer genoegen nemen met een plek op de bank. Lasse Nilsson en Ricky van Wolfswinkel vormen de voorhoede.

Als AZ vanavond wint van Vitesse, is het voor de tweede maal in de historie kampioen van Nederland. Ook een gelijkspel kan genoeg zijn, maar dan moet FC Twente vanavond in Rotterdam niet meer dan één punt halen tegen Feyenoord.

Opstellingen

AZ: Didulica; Pocognoli, Moisander, Jaliens, Swerts; De Zeeuw, Martens, Schaars, Mendes da Silva; El Hamdaoui, Dembele

Vitesse: Rooy; Drost, Van der Struijk, Sprockel, Van Diermen; Sansoni, Molhoek, Hofs, Jenner; Van Wolfswinkel, Nilsson

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen