Rijkaard hekelt gedrag Barcelona-fans

6 maart 2006, 21:14

In de aanloop naar de Champions League-kraker tussen FC Barcelona en Chelsea zijn de gemoederen weer op scherp gezet. Spaanse fans misdroegen zich flink toen Chelsea landde op het vliegveld van Barcelona en in de media wordt het vuurtje tussen beide ploegen flink opgestookt. Volgens Barcelona-trainer Rijkaard moet dit echter maar eens afgelopen zijn. "Iedereen moet respect tonen voor Chelsea", vindt hij.

Rijkaard is de rivaliteit tussen Chelsea en Barcelona inmiddels meer dan zat. In de eerste wedstrijd in Londen was er al toenadering tussen hem en Mourinho, maar daarvan was bij de ontvangst in Barcelona niets terug te zien. "Ik heb op tv-beelden gezien hoe de mensen van Chelsea werden beledigd. Daar voel ik me slecht bij. We hebben nu juist een mooie kans om te laten zien dat we Chelsea respecteren. Als Chelsea morgen het veld betreedt, moeten onze fans niet schelden, maar applaudisseren."

De coach vergeleek de gebeurtenissen met de behandeling die zijn spits Eto'o onlangs kreeg in een competitiewedstrijd bij Real Zaragoza. De aanvaller uit Kameroen kreeg toen discriminerende spreekkoren te verwerken. "Toen waren wij allemaal heel bezorgd en vroegen we om respect. Mourinho is een goede coach, die veel heeft bereikt. Hij heeft ook een verleden in Barcelona en ik hoop dat de fans hem morgen respect zullen tonen. Ik hoop echt dat we de agressie achter ons kunnen laten en van het voetbal kunnen gaan genieten."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen