Wegereef: "Gedrag Afellay reactie op eerder akkefietje"

21 april 2009, 08:56   Bijgewerkt: 21 april 2009, 09:08

Ibrahim Afellay had nog een rekening open staan bij Jan Vertonghen. Tussen beide spelers zou in de eerste confrontatie tussen Ajax en PSV dit seizoen (4-1) iets zijn voorgevallen, waardoor de PSV'er zondag wraak wilde nemen. Na het derde doelpunt, die tot stand kwam na een te korte terugspeelbal van Vertonghen, provoceerde hij de Belg door opzichtig juichend voor hem langs te lopen.

"In de heenwedstrijd schijnt het omgekeerde te zijn gebeurd", zegt Jan Wegereef, de dienstdoende scheidsrechter bij PSV- Ajax (6-2), in De Telegraaf. "Jan Vertonghen heeft een Ajax-doelpunt destijds zo uitbundig gevierd en Afellay iets toegevoegd, waardoor die zich genoodzaakt voelde om wraak te nemen. Zijn gedrag was een reactie op een akkefietje in de heenwedstrijd."

Wegereef had de provocatie van Afellay niet gezien, maar hoorde later van Dario Cvitanich wat er gebeurd was. De leidsman sprak de PSV'er vervolgens aan op zijn gedrag. "Ik heb hem gezegd dat hij beter zijn benen kon laten spreken en vanaf dat moment heeft hij zich ook keurig gedragen. Met het oog op zijn toekomst vind ik de actie van Ibrahim niet slim. Zo moet je niet op tv willen komen."

Overigens erkent Wegereef dat hij, als hij het incident gezien had, de PSV'er een gele kaart had kunnen geven wegens onsportief gedrag. "Dat klopt, al was dat wel een heel rigoureuze maatregel geweest. Gelukkig is het zo opgelost."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen