Invaller Van Nistelrooy wijst Manchester de weg

6 maart 2006, 23:13

Zeventig minuten lang zat Ruud van Nistelrooy zich maandagavond te verbijten op de bank van Manchester United. Tandenknarsend zag de international toe hoe zijn ploeg worstelde met Wigan Athletic en zelfs op 1-0 achterstand kwam. In de slotfase bracht manager Ferguson Van Nistelrooy alsnog in het veld en het resultaat mocht er wezen: mede dankzij de inbreng van de spits won Manchester alsnog met 1-2.

Nadat Scharner na een klein uur spelen namens Wigan voor de openingstreffer gezorgd had, stuurde Ferguson in de zeventigste minuut Ruud van Nistelrooy het veld in. Net zoals een week geleden in de League Cup-finale moest de Nederlander genoegen nemen met een plaats op de bank, maar in tegenstelling tot die finale mocht hij dit keer wél invallen. De Nederlandse spits verving de Koreaanse Ji-Sung Park en bewees vrijwel onmiddellijk zijn waarde. Hij gaf in de 72e minuuut een schot op het doel dat afdwaalde tot bij Cristiano Ronaldo, die van dichtbij de gelijkmaker inschoot. 

Twee minuten in blessuretijd trok Manchester het duel toch nog naar zich toe. Een schot van Saha kaatste terug via de lat en verdween via het lichaam van Wigan-verdediger Chimbonda in het doel. Hierdoor pakte Manchester de volle winst en bleef het dappere Wigan, dat vorige week in de League Cup-finale nog afgedroogd werd door ditzelfde Manchester United, met lege handen.

Door dit resultaat klimt United voorbij Liverpool naar de tweede plaats achter regerend kampioen Chelsea. Manchester verzamelde 57 punten, vijftien minder dan Chelsea.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen