Degradatie voor Wotte en Southampton na straf

Ger
23 april 2009, 15:50   Bijgewerkt: 23 april 2009, 17:32

Trainer Mark Wotte komt volgend seizoen met Southampton op een lager niveau uit. The Saints hebben van de Football League tien strafpunten opgelegd gekregen, waardoor de laagvlieger automatisch naar de derde divisie in Engeland afzakt.

Southampton krijgt de straf omdat Southampton Leisure Holdings, het moederbedrijf van de club, onder curatele is gesteld. Volgens de Football League zijn Southampton en het moederbedrijf op economisch gebied onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Southampton zelf staat ook op de rand van faillissement. De club heeft een schuldenlast van tientallen miljoenen euro's. De financiële problemen zijn vooral ontstaan door de bouw van een nieuw stadion.

Mocht Southampton op sportieve gronden alsnog degradatie ontlopen, dan wordt de straf direct toegepast, waardoor de club toch naar de League One afzakt. Als The Saints rechtstreeks degraderen, zal de puntenmindering pas aan het begin van het volgende seizoen in werking treden.

Naast Wotte staan ook Dean Gorré (assistent-trainer) en verdediger Jan-Paul Saeijs op de loonlijst van Southampton. Wotte volgde eerder dit seizoen Jan Poortvliet op als trainer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen