Dordrecht in vol huis op jacht naar periodetitel

24 april 2009, 08:10   Bijgewerkt: 23 april 2009, 23:43

Niet zo lang geleden stond FC Dordrecht nog onderaan in de Jupiler League, maar vanavond kan het zomaar een prijs pakken. Bij winst op SC Cambuur wint de formatie van coach Gert Kruys een periodetitel én ticket voor de play-offs. Wint Dordrecht niet, dan is het afhankelijk van het resultaat van RKC Waalwijk bij Fortuna Sittard.

FC Dordrecht won de eerste vijf wedstrijden in deze periode en die prestaties zorgen voor het nodige enthousiasme in de Zuid-Hollandse stad. Tegen SC Cambuur zit het GN Bouw Stadion, voor het eerst sinds lange tijd, vrijwel zeker helemaal vol. "We hebben alleen nog wat kaarten voor de Oost-tribune. De verkoop loopt als een gek. Maandagmorgen om negen uur stonden de eerste mensen al bij het stadion", zegt algemeen manager Olav Ouwerkerk van FC Dordrecht in AD Sportwereld.

Ouwerkerk hoopt van harte dat alle supporters zich vrijdagavond keurig gedragen. "Dus niemand op het veld, geen spreekkoren en geen vuurwerk. Er hangt ons namelijk nog een boete boven het hoofd van tienduizend euro, die voorwaardelijk is opgelegd na het bekerduel met Roda JC van vorig seizoen", zegt hij bezorgd.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen