Ook Dortmund vindt nieuwe shirtsponsor

7 maart 2006, 15:11

Na Hamburger SV heeft ook Borussia Dortmund voor volgend seizoen een nieuwe shirtsponsor gevonden. De ploeg van trainer Bert van Marwijk neemt afscheid van de huidige shirtsponsor E-ON en heeft een driejarig contract afgesloten met energie- en chemieconcern RAG. Naar verluidt betaalt RAG 7,5 miljoen euro per jaar om op het shirt van de Dortmunders te staan.

Voor Dortmund is de deal bijzonder goed nieuws. De ploeg was enkele jaren geleden nog financieel op sterven na dood, maar inmiddels gaat het langzaam maar zeker beter. De nieuwe deal met RAG is voor de ploeg uit Nordrhein-Westfalen een nieuwe stap in de goede richting. Met behulp van deze financiële injectie hoopt de ploeg zich de komende jaren weer tot ontwikkelen tot een vaste deelnemer aan Europees voetbal.

Maandag presenteerde ook Hamburger SV een nieuwe shirtsponsor. De Noord-Duitse ploeg voetbalt de komende jaren met de naam en het logo van Fly Emirates op haar shirt. Naar verluidt ontvangen de Hamburgers vijf miljoen euro per jaar voor de deal met de vliegmaatschappij.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen