HSV en Bayern München slikken dure nederlaag

25 april 2009, 17:32   Bijgewerkt: 25 april 2009, 18:02

Bij VfL Wolfsburg zal men zaterdagmiddag met een brede glimlach kennis hebben genomen van de uitslagen in de Bundesliga. Titelrivalen Hamburger SV en Bayern München leden namelijk dure nederlagen tegen respectievelijk Borussia Dortmund en Schalke 04. Daardoor kan koploper Wolfsburg zondag bij winst op Energie Cottbus een voorsprong van vijf punten nemen op nummer twee Hertha BSC, dat vrijdag met 0-1 te sterk was voor 1899 Hoffenheim.

Bayern en het HSV van trainer Martin Jol volgen met één punt minder dan Hertha op de derde en vijfde plaats. Beide clubs worden gesplitst door VfB Stuttgart, dat door goals van Jeronimo Cacau en Mario Gomez middenmoter Eintracht met een 2-0 verlies terug naar Frankfurt stuurde.

Bayern ging voor eigen publiek met 0-1 onderuit tegen Schalke 04, dat sinds het ontslag van Fred Rutten geen punt heeft gemorst. Onder leiding van interim-trainers Youri Mulder, Mike Büskens en Oliver Reck werd bij der Rekordmeister voor de vierde maal op rij gewonnen, waardoor de formatie uit Gelsenkirchen is opgeklommen naar de zesde plaats op de ranglijst.

Halil Altintop werd met een rake kopbal uit een corner, halverwege de eerste helft, matchwinner. Door dubbele gele kaarten van Franck Ribery en Jermaine Jones eindigden beide verenigingen het duel met tien man. Bij Bayern speelde Mark van Bommel de hele wedstrijd, terwijl bij de bezoekers Orlando Engelaar genoegen moest nemen met een rol als invaller.

{image-old[28255][right-half][]}Hamburger SV was met 2-0 de mindere ten opzichte van nummer zeven Borussia Dortmund. Sebastian Kehl zette de geelzwarte club na ruim een half uur op 1-0, waarna Alexander Frei in blessuretijd vanaf elf meter de eindstand op 2-0 bepaalde. Het elftal van Jol hoopt donderdag in de heenwedstrijd van de halve finales van de UEFA Cup op meer succes. Werder Bremen, dat deze speelronde een 0-2 achterstand tegen VfL Bochum omboog in een 3-2 zege, is dan de opponent.

Onderin, ten slotte, hield hekkensluiter Karlsruher SC zijn hoop op handhaving levend door te verrassen met een 0-1 zege bij Bayer Leverkusen. De achterstand op de veilige vijftiende stek bedraagt met nog vijf duels te gaan twee punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen