Blunder doelman Wiese kost Werder zege

7 maart 2006, 23:18

Juventus heeft dinsdagavond door laat venijn de kwartfinales bereikt van de Champions League. De Italiaanse kampioen versloeg Werder Bremen met 2-1. Emerson maakte de winnende treffer twee minuten voor tijd, na een geweldige blunder van de verder sterk keepende doelman Tim Wiese.

Bremen had twee weken geleden thuis met 3-2 gewonnen, ook dankzij een enerverend slotoffensief. De Duitsers kwamen in Turijn al na dertien minuten op voorsprong door Johan Micoud. Het was het eerste schot op doel van de bezoekers.

Na deze treffer ging Juventus hartstochtelijk op zoek naar een doelpunt, maar Werder-doelman Wiese toonde zich een hinderlijke sta-in-de-weg. De Duitse sluitpost verkeerde in de vorm van zijn leven en keerde elke Italiaanse inzet. De Franse spits David Trezeguet gaf Juve pas halverwege de tweede helft hoop, nadat hij alleen voor de Duitse doelman opdook.

Het leek 1-1 te worden, maar in de slotfase werd de droom van Werder-doelman Wiese alsnog een nachtmerrie. De sluitpost liet een eenvoudige bal los, waarna Juventus-middenvelder Emerson attent was: 1-2. Hierdoor gaat niet Werder, maar Juventus door naar de kwartfinale van het kampioenenbal.