Vertonghen: "Natuurlijk was ik teleurgesteld"

28 april 2009, 10:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het zijn moeilijke tijden voor Jan Vertonghen. De Belg was tijdens het eerst deel van de competitie één van de steunpilaren van Ajax, maar sinds enkele weken is hij zijn basisplaats kwijt. Op het middenveld krijgt Vurnon Anita de voorkeur en ook voor de posities centraal achterin staat hij niet langer bovenaan de pikorde.

Robbie Wielaert en Oleguer vormen de laatste weken het hart van de Ajax-defensie en zelfs toen Wielaert afgelopen weekend tegen AZ wegens een schorsing ontbrak, kwam Vertonghen nog niet aan de beurt. Coach Marco van Basten gaf de voorkeur aan de twee jaar jongere Toby Alderweireld. Pas in de rust mocht Vertonghen in de ploeg komen, nadat Oleguer last kreeg van een blessure.

Vertonghen geeft toe dat hij de afgelopen tijd niet in beste doet stak. "Ik ben natuurlijk een tijdje geblesseerd geweest en in de wedstrijden daarna haalde ik mijn niveau niet, dat klopt. Vorige week, tegen PSV, was het heel slecht. Maar natuurlijk vind ik dat ik in de basis hoor. Ik moet nu de trainer daarvan zien te overtuigen. Wat dat betreft was het prettig dat ik tegen AZ goed inviel. Dit was mijn beste wedstrijd sinds ik terug ben na mijn blessure."

Tegen AZ kwam Vertonghen na rust in de ploeg, toen zijn elftal met 0-1 achter stond. "Voor rust speelden we heel slap en AZ hield de boel achterin fantastisch dicht. Geen idee hoe ze dat deden, maar we kwamen er echt niet doorheen. Na de rust ging dat beter en uiteindelijk is het jammer dat we niet verder kwamen dan 1-1. Nu moeten we de laatste twee wedstrijden tegen Sparta en FC Twente winnen om de Champions League te halen. Dat is voor de hele club enorm belangrijk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen