Houllier: "Lyon moet wedstrijd controleren"

8 maart 2006, 12:19

In Frankrijk rekent iedereen vanavond op Olympique Lyon. Na de 0-1 zege in Eindhoven op PSV gaat iedereen er vanuit dat de Fransen het karwei in eigen huis af zullen maken, maar volgens trainer Gérard Houllier is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan. "We staan er goed voor, maar we hebben nog een zware wedstrijd voor de boeg", weet de oefenmeester.

Na de 0-1 in Eindhoven heeft Lyon aan een gelijkspel voldoende om de kwartfinale te bereiken, maar Houllier waakt voor te veel optimisme. "We zijn trots op ons resultaat uit de eerste wedstrijd, maar we zijn er nog niet. Ik wil mijn strategie niet prijsgeven, maar het zal in ieder geval belangrijk worden om de wedstrijd te controleren. Ik wil niet dat we meevoetballen met PSV, we moeten het iniatief in handen nemen."

Houllier gebruikt de pijnlijke nederlaag van vorig jaar, toen Lyon na strafschoppen verloor van PSV, als motivatieprikkel voor zijn elftal. "Iedereen weet nog hoe veel pijn die uitschakeling destijds deed. We zijn even gemotiveerd als Barcelona dinsdag, we hebben wat recht te zetten. De spelersgroep is er op gebrand om deze rekening te vereffenen."

Lyon moet het tegen PSV stellen zonder Claudio Caçapa, Jérémy Berthod, Sylvain Monsoreau en Anthony Réveillère. Het kwartet is geblesseerd. Bij PSV ontbreekt de geblesseerde rechtsback Michael Lamey. Het meespelen van spits Jan Vennegoor of Hesselink is nog onzeker.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen