Van Bronckhorst: "In januari had niemand dit geloofd"

4 mei 2009, 10:30   Bijgewerkt: 4 mei 2009, 10:37

De indrukwekkende inhaalrace van Feyenoord is bijna voltooid. Een overwinning, en gezien het doelsaldo zelfs een gelijkspel, volgende week in eigen stadion tegen Roda JC is voor de ploeg uit Rotterdam voldoende om de play-offs te halen. Na een dramatisch seizoen, waarin degradatie lang dichter bij was dan het linkerrijtje, kan de ploeg zo alsnog een ticket voor de nieuwe Europa League bemachtigen.

"We zullen niet de polonaise gaan lopen als we de play-offs halen, maar het is wel een goede prestatie", zegt aanvoerder Giovanni van Bronckhorst tegen FCUpdate.nl. "Als je in januari gezegd had dat we met nog één speeldag te gaan zevende zouden staan in de Eredivisie, had niemand je geloofd. Maar goed, met de zevende plek hebben we natuurlijk nog niets. In de play-offs heeft iedereen evenveel kans."

Dát Feyenoord de play-offs gaat halen, daarover twijfelt eigenlijk niemand meer. Want in de Kuip wacht zondag Roda JC, de hekkensluiter van de Eredivisie. "Eigenlijk hadden we het karwei zondag al kunnen klaren, tegen FC Utrecht. In de slotfase verzuimden we 2-3 te maken en de partij op slot te gooien. Maar gezien de resultaten op de andere velden hebben we goede zaken gedaan, we zijn zelfs een plekje gestegen. Nu moeten we het afmaken tegen Roda. Zij moeten winnen om degradatie te ontlopen, dus het zal een duel met grote belangen worden", aldus de international.

Of Jon Dahl Tomasson er bij is tegen Roda JC, moet de komende dagen blijken. De Deen viel zondag in Utrecht uit met een enkelblessure. "Mijn enkel klapte een beetje dubbel, toen ik landde na een luchtduel", vertelt hij. "Maar ik kan nu echt nog niet zeggen hoe ernstig het is. Dat zien we de komende dagen wel, hopelijk valt het mee."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen