Liverpool likt haar wonden

9 maart 2006, 11:18

Voor titelverdediger Liverpool zit de Champions League er voor dit seizoen al weer op. De ploeg die zich via drie voorronden wist te plaatsten voor het hoofdtoernooi, sneuvelde in de achtste finale tegen Benfica. Na een 1-0 nederlaag in Portugal gingen de Britten in eigen stadion met 0-2 onderuit. "Dit is bijzonder teleurstellend", zegt trainer Rafael Benitez over de vroegtijdige uitschakeling.

Liverpool begon voortvarend aan het duel met de Portugezen en was in de openingsfase dicht bij een treffer. Vooral spits Peter Crouch kreeg een opgelegde kans, maar de hevig bekritiseerde aanvaller faalde oog in oog met Benfica-doelman Moretto. Niet veel later opende uitgerekend Simao Sabrosa, de man die dit seizoen nadrukkelijk in de belangstelling stond van Liverpool, de score voor Benfica met een geweldig schot. 

Volgens Benitez was de nederlaag zeker niet te wijten aan de instelling van zijn ploeg. "Iedereen ging er voor, we waren vastbesloten om te winnen. Er valt dan ook niets aan te merken op de instelling van mijn ploeg. Er zijn geen individuele fouten gemaakt, als team hebben we op bepaalde momenten tekort geschoten."

"Om te winnen, is het belangrijk om het eerste doelpunt te maken. Dat hebben we niet gedaan en dit toernooi zit er hierdoor voor ons op. We hebben nu nog twee ijzers in het vuur, de competitie en de FA Cup. Er zit niets anders op dan ons nu volledig hierop te richten", aldus de Spaanse manager.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen