Ook Hamburger SV verslikt zich in Rapid Boekarest

9 maart 2006, 17:56

Er lijkt geen einde te komen aan het sensationale UEFA Cup-avontuur van Rapid Boekarest. Na overwinningen op Feyenoord, Rennes, Shakhtar Donetsk, PAOK Saloniki en Hertha BSC waren de Roemenen donderdag ook te sterk voor Hamburger SV. In Boekarest won Rapid met 2-0. HSV-middenvelder Nigel de Jong werd halverwege de tweede helft van het veld gestuurd nadat hij zijn tweede gele kaart gekregen had. 

Toen Feyenoord enkele maanden geleden sneuvelde tegen Rapid Boekarest, werd er nog wat lacherig gedaan over de Roemeense ploeg. Feyenoord zou hebben gefaald, deze Roemenen zouden met ruime cijfers ingepakt moeten worden. Inmiddels is echter duidelijk dat Rapid helemaal niet zo'n slechte ploeg heeft. In de groepsfase werd al opvallend gemakkelijk gewonnen van goede ploegen als Shakhtar Donetsk en Stade Rennes en in de derde ronde werd het Duitse Hertha BSC met groot gemak opzij gezet.

Dat ook Hamburger SV, één van de grote favorieten voor de eindzege, zou sneuvelen in Boekarest had echter vrijwel niemand gedacht. De ploeg van de Nederlanders Boulahrouz, De Jong en Van der Vaart verkeert in een uitstekende vorm en won afgelopen weekend nog van koploper Bayern München. 

Tegen Rapid was HSV echter geen schim van de ploeg die zaterdag nog wist te winnen van Bayern. Ondanks het feit dat de Roemenen binnen een half uur al twee spelers geblesseerd zagen uitvallen, slaagde HSV er niet in om het duel naar zijn hand te zetten. Op slag van rust zorgde Niculae vervolgens met een zondagschot vanaf dertig meter voor 1-0. Na rust ging HSV op zoek naar de gelijkmaker, maar opnieuw viel het doelpunt aan de andere kant. Nadat De Jong met twee gele kaarten naar de kleedkamer gestuurd was, zorgde Buga in de slotfase voor de 2-0.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen