Middlesbrough pakt winst tegen AS Roma

Ger
9 maart 2006, 23:33

In de achtste finales van de UEFA Cup versloeg Middlesbrough op eigen veld AS Roma met 1-0. De Engelse ploeg kwam al na 12 minuten op voorsprong, nadat Aiyegbeni een strafschop benutte. De Nederlanders Boateng en Hasselbaink begonnen in de basis bij Middlesbrough.

Schalke 04, de nummer vier van de Bundesliga, verloor op Sicilië van Palermo (1-0). Aanvaller Franco Brienza schoot zijn club al na een kwartier naar de kostbare winst. De Duitsers waren in de 77e minuuut dicht bij de gelijkmaker tegen de nummer tien van de Serie A, toen een kopbal van Sören Larsen buiten bereik van de Italiaanse doelman de paal trof.

Lille, een van de drie overgebleven Franse deelnemers, versloeg thuis Sevilla. Het enige doelpunt van de partij kwam in de 24e minuut op naam van middenvelder Geoffrey Dernis. Olympique Marseille ging op eigen veld met 0-1 onderuit tegen Zenit St Petersburg. Arsjavin bezorgde de Russen een riant zicht op het bereiken van de kwartfinales.

Het Spaanse Real Betis, dat in de vorige ronde AZ uitschakelde, boekte een goed resultaat. In Boekarest speelde het 0-0 tegen Steaua, dat de vorige ronde Heerenveen elimineerde.