Ashley Cole: "FA Cup winnen voor Hiddink"

13 mei 2009 – Ashley Cole wil het naderende afscheid van Guus Hiddink bij Chelsea graag opluisteren met de winst in het toernooi om de FA Cup. De Londense club speelt de finale op 29 mei tegen Everton.

"De FA Cup is een fanastische trofee, die iedereen wil winnen. Vorig seizoen maakten we kans op drie prijzen, maar uiteindelijk stonden we met lege handen", aldus Cole tegen Setanta Sports. "Zeker na de uitschakeling in de Champions League is dit voor ons een zeer belangrijke eindstrijd."

"Het is jammer dat de bekerfinale de laatste wedstrijd van Hiddink bij de club is", treurt de verdediger. "Veel spelers hopen dat hij doorgaat, maar ik verwacht het niet. We zullen hem missen, dus het zou mooi zijn om hem uit te zwaaien met de gewonnen FA Cup."

"Zelfs na de teleurstelling van vorige week woensdag (uitschakeling door Barcelona in CL, red.), wist hij ons weer te motiveren. Hij zei: dit seizoen is nog niet voorbij, we moeten uitkijken naar de FA Cup. We willen de finale voor onszelf winnen én voor Hiddink."

Eredivisie

gerelateerd