Ajax in kwartfinale mogelijk tegen Villarreal

10 maart 2006, 13:01

Als Ajax er in slaagt om komende dinsdag af te rekenen met Inter Milaan, speelt het in de kwartfinale van de Champions League tegen het Spaanse Villarreal. Tijdens de loting, die enigszins geïmproviseerd verliep omdat de presentatrice flauwviel, werd bekend dat Ajax in dat geval haar eerste wedstrijd thuis zal spelen. De overige duels zijn: Arsenal-Juventus, Olympique Lyon- AC Milan en Benfica- FC Barcelona.

Na een korte onderbreking omdat de Franse presentatrice flauwgevallen was, rolde voor Ajax een bijzonder interessante loting uit de koker. Als de Amsterdammers er dinsdag in slagen om Inter op de knieën te krijgen, stuit het in de kwartfinale op Villarreal. De Spanjaarden gelden als één van de kwalitatief zwakkere teams bij de laatste acht. Mocht Ajax vervolgens de halve finale bereiken, stuit de ploeg op de winnaar van de kwartfinale tussen Arsenal en Juventus.

Olympique Lyon, de hoop van Frankrijk, moet om de finale in Parijs te bereiken in de kwartfinale afrekenen met AC Milan. De Franse ploeg, afgelopen woensdag nog veel te sterk voor PSV, speelt haar eerste wedstrijd thuis. In de halve finale speelt Lyon of AC Milan mogelijk tegen FC Barcelona. De Catalanen stuiten in de kwartfinale op Benfica. 

Voor Benfica-trainer Ronald Koeman is de loting bijzonder interessant. De oefenmeester bezorgde Barcelona in het begin van de jaren '90 de Europa Cup I, door in de finale tegen Sampdoria uit een vrije trap het enige doelpunt te maken. In Barcelona geldt Koeman dan ook nog altijd als een held en hij werd al veelvuldig in verband gebracht met een terugkeer naar de Catalaanse club.

De kwartfinales zullen gespeeld worden in de laatste week van maart en de eerste week van april. De finale vindt op 17 mei plaats in Parijs.

De kwartfinales:

Arsenal- Juventus (1)

Olympique Lyon- AC Milan (2)

Inter Milaan/ Ajax- Villarreal (3)

Benfica- FC Barcelona (4)

De halve finales:

Winnaar duel 1- Winnaar duel 3

Winnaar duel 2- Winnaar duel 4

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen