Fries Roorda: "Geweldige beloning voor Heerenveen"

Ger
18 mei 2009, 13:35

Vanaf elf meter greep SC Heerenveen zondag in de bekerfinale tegen FC Twente de eerste prijs uit de clubgeschiedenis. Als geboren Fries beseft Geert Arend Roorda dat die prestatie in gouden letters zal worden bijgeschreven in de historie van Heerenveen.

{image-old[29132][right-half][]}"Dit is een geweldige beloning voor alle mensen die zich de afgelopen jaren keihard voor de club hebben ingezet. Wat een prachtige finale", zegt de talentvolle middenvelder tegen FCUpdate.nl. "De sfeer was fantastisch. Supporters van beide clubs gingen voor de wedstrijd met elkaar in de stad een biertje drinken. Zo zou het eigenlijk altijd moeten gaan."

In De Kuip moest Roorda genoegen nemen met een plek op de reservebank. In de 78e minuut kwam hij alsnog binnen de lijnen voor de geblesseerde Michal Svec. "Het was balen dat ik niet mocht beginnen, maar daar heb ik me overheen gezet. Ik kan niet teleurgesteld blijven als de club zo'n belangrijke wedstrijd moet spelen."

{image-old[29134][left-half][]}De Fries is bovendien allang blij dat hij hersteld is van zijn knieblessure, waardoor hij bijna het hele seizoen moest missen. "Er was instabiliteit in het gewricht. Alles voelt nu weer goed. In de halve finale van de beker tegen FC Volendam gaf de trainer me voor het eerst weer een basisplaats. Dat heeft veel vertrouwen gegeven."

Komende voetbaljaargang hoopt Roorda een groter aandeel in de prestaties van Heerenveen te hebben. "Al zal het lastig worden de successen van dit seizoen te overtreffen. Ook voor mezelf is deze ontknoping in mijn tweede jaar in het betaald voetbal fantastisch. Ik ben pas 21 en heb nu al een bekertoernooi gewonnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen