Zwaanswijk: "Berg is een verschrikkelijk persoon"

Ger
1 juni 2009, 09:30   Bijgewerkt: 1 juni 2009, 09:44

Mede dankzij de solide defensie verzekerde NAC Breda zich zondag van een plaats in de voorronde van de Europa League. De Brabanders zegevierden bij FC Groningen (0-2) in het tweede duel van de finale van de play-offs. "We hebben het dik verdiend", aldus Patrick Zwaanswijk.

De verdediger weet waar zijn ploeg zondag het verschil maakte. "We zijn het tempo in de wedstrijd gaan beheersen door op het middenveld goed te spelen. Daar had FC Groningen geen vat op. We hebben nog wel onder druk gestaan omdat ze over gevaarlijke spitsen beschikken. Bovendien meldde ook Andreas Granqvist zich geregeld voorin. Dan hoeft er maar één bal goed te vallen en het is zo een doelpunt. Door onze ervaring en kopkracht achterin hebben we ons niet laten verrassen."

De geboren Haarlemmer sluit zich aan bij de uitspraak van trainer Robert Maaskant, die het bereiken van de voorronde van de Europa League een hoofdprijs noemde. "Dit succes is meer dan welkom, zeker als je nog eens terugkijkt naar vorig jaar", stelt Zwaanswijk. "Toen hadden we met de derde plek een buitengewoon hoge notering in de competitie, maar aan het einde van de rit moesten we het stellen met een plek in de Intertoto. Dit ticket voor de voorronde van de Europa League voelt echt veel beter."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen