Gomez vier keer trefzeker voor Duitsland

Ger
2 juni 2009, 22:26   Bijgewerkt: 2 juni 2009, 22:52

Duitsland heeft dinsdag een ruime zege geboekt in een oefenwedstrijd met de Verenigde Arabische Emiraten: 7-2. Mario Gomez, de nieuwe aanvaller van Bayern München, nam vier doelpunten voor zijn rekening.

De ploeg van bondscoach Joachim Löw leidde bij rust al met 4-0, door goals van Heiko Westermann, Piotr Trochowski en twee van Gomez. Na de pauze voegde de spits nog twee treffers toe aan zijn totaal en Abdulasam Juma hielp de Duitsers nog een beetje door in eigen doel te schieten. De thuisploeg wist in de tweede helft ook in het juiste net te scoren, via Ismail Salem en Nawaf Mubarak.

Voor Gomez voelden zijn doelpunten als een persoonlijke bevrijding. De spits, door Bayern München voor 30 miljoen euro overgenomen van VfB Stuttgart, had ruim een jaar 'droog' gestaan in het shirt van de nationale ploeg.