Verbeek ziet Heracles niet als stap achteruit

Ger
8 juni 2009, 16:24

Gertjan Verbeek is blij met het telefoontje van Heracles Almelo. De oefenmeester tekent binnenkort een driejarige verbintenis bij de club waar hij tussen 2001 en 2004 ook al actief was. Verbeek was afgelopen seizoen werkzaam bij Feyenoord, maar werd in januari ontslagen wegens teleurstellende resultaten.

De 46-jarige trainer ziet zijn rentree in het Polman Stadion niet als een stap terug. "Heracles Almelo heeft geen schulden, zoals Feyenoord. En de organisatie is misschien wel een stuk professioneler dan in Rotterdam. De sportieve mogelijkheden zijn inderdaad minder groot, maar mijn graadmeter is dat ik iets neer moet kunnen zetten. De naam van de club is daar ondergeschikt aan", aldus Verbeek in het Algemeen Dagblad.

"Als ze me alleen voor de functie van trainer-coach hadden gevraagd, had ik het niet gedaan, maar ik kan ook in organisatorische en beleidsmatige zin mijn stempel drukken", legt Verbeek uit. "Het is een mooie uitdaging om de club samen met onder meer de voorzitter en algemeen directeur Nico Jan Hoogma naar een hoger plan te tillen."

Verbeek houdt nog wel een kleine slag om de arm. "Voordat ik een contract teken, moet de club eruit zien te komen met Gert Heerkes. Dat is wel zo sjiek. Heracles had hem willen behouden voor de organisatie, wat mij betreft een goede zaak. Ze vonden Gert als hoofdtrainer wat te onervaren om de kar ook beleidsmatig te trekken, maar ik heb geen probleem met hem."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen