Levchenko alsnog weg bij FC Groningen

12 juni 2009, 11:08   Bijgewerkt: 12 juni 2009, 11:18

Evgeniy Levchenko vertrekt definitief bij FC Groningen. Beide partijen zijn er niet in geslaagd om overeenstemming te bereiken over een nieuw contract. Levchenko wilde alleen voor twee jaar bijtekenen, terwijl de club niet verder wilde gaan dan een verbintenis voor één seizoen. "Helaas zijn we er niet uitgekomen."

Eerder dit seizoen maakte FC Groningen al bekend niet verder te gaan met Levchenko, maar de club kwam enkele weken geleden op dat besluit terug. Op dat moment had de middenvelder al afscheid genomen van de Groningse fans. "Ik was er helemaal ondersteboven van", reageerde de 31-jarige middenvelder, die zijn huis al te koop gezet had, op het feit dat hij toch kon blijven.

Beide partijen gingen weer met elkaar in gesprek, maar kwamen er niet uit. FC Groningen had een contract voor één jaar in gedachten, waarbij Levchenko zelf op sportieve gronden een tweede contractjaar kon verdienen. "Dan moet je denken aan een x-aantal gespeelde wedstrijden", legt directeur Hans Nijland uit. Levchenko wilde echter alleen voor twee jaar tekenen en ging niet akkoord.

"Helaas zijn we er niet uitgekomen. Levchenko gaat FC Groningen definitief verlaten. Hij heeft hier vier prima seizoenen gekend en wij hopen dat hij snel een nieuwe mooie club vindt", besluit Nijland op de website van zijn club.

Levchenko speelde sinds 2005 voor Groningen, dat hem destijds overnam van Sparta. Daarvoor stond hij onder contract bij onder meer Vitesse en Cambuur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen