Vitessenaar Yakubu mist cruciale fase competitie

13 maart 2006, 15:35

Vitesse heeft een flinke tegenvaller te verwerken gekregen. De Arnhemse ploeg kan de komende drie tot vier weken, waarin de competitie beslist wordt, niet beschikken over middenvelder Abubakari Yakubu. De Ghanees heeft zondag in het duel met RBC Roosendaal een scheurtje in de spier van zijn linkerbovenbeen opgelopen. 

Vitesse staat, met nog zes wedstrijden te gaan, op de elfde plaats in de competitie. De achterstand op de nummer negen, FC Twente, is vijf punten. De Arnhemmers zullen dus alles uit de kast moeten halen om zich alsnog de plaatsen voor de play-offs, maar kunnen hierbij geen beroep doen op Yakubu. De Ghanees viel tegen RBC al na een kwartier uit en onderzoek heeft uitgewezen dat hij drie tot vier weken uit de roulatie zal zijn. 

Tegenover de blessure van Yakubu staat voor Vitesse-trainer Edward Sturing de terugkeer van Etienne Esajas en Tom de Mul. Het duo stond de afgelopen weken buitenspel met blessures, maar zal vanaf woensdag weer met de selectie mee trainen. Ook Peter van den Berg is op de weg terug. De verdediger, die al zeven maanden uit de roulatie is, zal over twee weken vermoedelijk weer zijn eerste wedstrijd kunnen spelen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen