Buskermolen: "Niet bang voor een zwart gat"

13 maart 2006, 18:23

Michael Buskermolen heeft vanmiddag, tijdens een persconferentie, tekst en uitleg gegeven over zijn besluit om per direct een punt achter zijn loopbaan te zetten. De 34-jarige middenvelder, die bezig was aan zijn zestiende seizoen in Alkmaar, kan de motivatie niet meer opbrengen om op het tweede plan het seizoen bij AZ af te maken.

"Ik heb de beslissing om te stoppen genomen op 2 maart, op mijn verjaardag", zegt de middenvelder op de website van AZ. "Even daarvoor had de trainer verteld dat hij de komende weken meer zou gaan werken met de spelers die ook volgend seizoen bij AZ zouden spelen, hij zou dus al gaan werken met het team van volgend jaar. Toen wist ik genoeg, ik kon het mentaal niet meer opbrengen om nog twee maanden langer door te gaan als reserve-speler of erger nog, op de tribune."

"Het moeilijkste moment was voor mij afgelopen zaterdag, nadat ik het aan de spelersgroep had verteld. Daarna ben ik weer weggegaan en dan weet je dat de spelers zich gaan voorbereiden op de training en de wedstrijd van de dag daarna, toen kwamen er wel wat tranen", zegt de routinier.

In totaal speelde de 34-jarige Buskermolen precies 399 duels. "Dat getal van 399 doet me niet heel er veel, ik heb volgens mij 370 wedstrijden voor AZ 1 gespeeld, inclusief nacompetitie, beker en Europacup. Ik ben meer bezig geweest met het inhalen van Kees Kist, die titel van Mister AZ heb ik in ieder geval stevig op zak. Het zal ook moeilijk worden om dat nog in te halen denk ik, zo vaak gebeurt het niet meer dat iemand zo lang bij een club speelt."

Nu Buskermolen een punt achter zijn loopbaan gezet heeft, gaat hij aan de slag met de jeugd van AZ. "Ik ben zeker niet bang voor het beruchte zwarte gat. Ik ga morgen al kijken naar een wedstrijd van een B- en C-combinatie-elftal. De kans bestaat dat ik vanaf volgend seizoen de B-jeugd ga trainen bij AZ, daar ga ik me nu rustig op voorbereiden."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen