WKE na penalty's Nederlands amateurkampioen

20 juni 2009, 18:38   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

WKE is voor het eerst in zijn bestaan algeheel amateurkampioen van Nederland geworden. De ploeg uit Emmen had penalty's nodig om Rijnsburgse Boys over de knie te leggen. Nadat er na de verlengingen een eindstand van 4-3 in Drents voordeel op het scorebord stond, nam WKE de noodzakelijke penalty's beter. Nadat beide ploegen elk de eerste drie strafschoppen misten, won WKE uiteindelijk met 2-1.

Rijnsburgse Boys verdedigde een 1-0 voorsprong vanuit de eersfe wedstrijd en nam ook in het tweede duel de leiding (0-2). Daarna rechtte de Drentse club de rug en knokte zich in de slotfase op Houdini-achtige wijze naar een 3-2 voorsprong. Daardoor moesten er verlengingen aan te pas komen, waarin beide elftallen nog éénmaal scoorden. Vanaf elf meter was WKE vervolgens beter.