Delorge niet naar ADO na getreuzel FIFA

14 maart 2006, 12:14

ADO Den Haag-trainer Frans Adelaar (foto) kan in het restant van de competitie niet beschikken over Laurent Delorge. De middenvelder, die enkele weken geleden ontslagen werd bij Anderlecht, kreeg te laat toestemming van de FIFA om naar Den Haag te verkassen. De FIFA twijfelde, omdat Delorge in België verdacht wordt van het aannemen van steekpenningen.

In Nederland hebben clubs tot 10 maart de gelegenheid om clubloze spelers te contracteren. Ruim voor die datum bereikten ADO en Delorge een akkoord over een meerjarig contract, maar om de transfer te bezegelen hadden beide partijen toestemming nodig van de FIFA. De wereldvoetbalbond treuzelde echter te lang, waardoor de deadline inmiddels verstreken is. Delorge zal dit seizoen dan ook niet meer in actie komen voor de ploeg uit de Hofstad.

De kans is groot dat Delorge nu vanaf komende zomer voor ADO Den Haag zal gaan spelen. De middenvelder ligt in België onder vuur, omdat hij er van verdacht wordt steekpenningen te hebben aangenomen. Delorge zou dat hebben gedaan in de periode dat hij nog uitkwam voor Lierse SK.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen