ADO-doelman Zwinkels maanden uit de roulatie

24 juni 2009, 09:02   Bijgewerkt: 24 juni 2009, 09:25

Robert Zwinkels kan voorlopig niet in actie komen voor ADO Den Haag. De 26-jarige doelman heeft de achterste kruisband van zijn knie afgescheurd, zo is uit medisch onderzoek gebleken. Het herstel duurt zo'n vier tot zes maanden.

Zwinkels had al enige tijd last van zijn knie en liep de blessure vermoedelijk al eind vorig seizoen op. "Tijdens de laatste training raakte ik in botsing met teamgenoot Santy Hulst en kreeg ik een knietje net onder mijn knie. Dat is waarschijnlijk de oorzaak geweest", zegt de ongelukkige doelman in AD Sportwereld. "Op z'n vroegst ben ik in september al terug, maar het kan ook november worden."

Overigens hoeft Zwinkels niet onder het mes. De keeper moet een brace dragen, die er voor zorgt dat de stukjes kruisband weer tegen elkaar groeien. Zwinkels, die in de belangstelling stond van AZ en Feyenoord, beseft dat ADO een nieuwe keeper zal halen om zijn absentie op te vangen. "Ik begrijp dat heel goed, maar mijn eerste zorg is fit worden. Ik ben trouwens voor niemand bang. Concurrentie is voor mij nooit slecht. Ik heb bewezen dat ik daar niet zwakker van ben geworden."

Het afgelopen seizoen moest Zwinkels bij ADO concurreren met AZ-huurling Boy Waterman. Omdat Waterman inmiddels teruggekeerd is naar Alkmaar, is Gino Coutinho nu de enig overgebleven fitte doelman in de Haagse selectie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen