KNVB niet in beroep: Fortuna mag Jupiler League in

24 juni 2009, 11:29   Bijgewerkt: 24 juni 2009, 12:24

Fortuna Sittard speelt komend seizoen definitief in de Jupiler League. De KNVB gaat niet in beroep tegen de beslissing van de rechter om de Limburgse club zijn proflicentie terug te geven. Dat maakte de bond woensdag in Zeist bekend. De KNVB heeft Fortuna opgenomen in een conceptspeelprogramma. De Limburgers spelen op 7 augustus op de eerste speeldag tegen Helmond Sport.

De KNVB trok enige tijd geleden de proflicentie van Fortuna in, omdat de club financieel in grote problemen verkeerde. De rechter oordeelde echter dat de voetbalbond hierbij procedurefouten heeft gemaakt en gaf Fortuna de licentie terug.

"Er hebben mensen zitten slapen, dat is duidelijk", moet Henk Kesler, directeur betaald voetbal, toegeven. "Er zijn procedurele fouten gemaakt. Dat erkent de KNVB. Hier moeten we lering uit trekken en indien nodig reglementsaanpassingen doen." Volgens Kesler is het maken van fouten menselijk. "Dat gebeurt elke dag. Ook een minister-president moet zich wel eens verantwoorden. Wij zijn geen slechte verliezers."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen