AZ verrast met transfer doelman Heijblok

24 juni 2009, 13:16   Bijgewerkt: 24 juni 2009, 13:23

De loopbaan van Erik Heijblok neemt opnieuw een verrassende wending. De 32-jarige keeper, die eerder al onder contract stond bij Ajax, verkast van degradant De Graafschap naar landskampioen AZ. Hij tekent een contract voor twee jaar.

Heijblok maakte pas in 2003, op 26-jarige leeftijd, bij HFC Haarlem zijn debuut in het betaald voetbal. Na vier seizoenen in de kelder van de Jupiler League kon hij naar Ajax, waar hij derde doelman werd. Na één jaar, waarin hij één duel speelde in de hoofdmacht van de Amsterdamse club, vertrok hij naar De Graafschap. Met de Superboeren vocht hij het afgelopen seizoen, tevergeefs, tegen degradatie. 

"Ik ben superblij dat ik de komende seizoenen bij AZ onder contract sta. Voor mij is het een lot uit de loterij. Ik kom uit de regio Noord-Holland en had meteen een goed gevoel bij AZ", zegt Heijblok op de website van AZ. "Het is geen normale transfer, maar die heb ik nog nooit gemaakt. Dit past wat dat betreft goed bij mijn carrière."

In Alkmaar moet Heijblok de concurrentie aangaan met Sergio Romero en Joey Didulica. "Nu we dit seizoen Champions League spelen, kunnen we drie volwaardige keepers goed gebruiken. Naast Sergio Romero en Joey Didulica zijn we daar met de komst van Erik Heijblok van verzekerd", zegt Marcel Brands namens AZ.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen