Brazilië toont veerkracht en prolongeert Confed Cup

28 juni 2009, 22:22   Bijgewerkt: 29 juni 2009, 07:07

Brazilië heeft de Confederations Cup-titel geprolongeerd. In Johannesburg wonnen de Zuid-Amerikanen de finale met 3-2 van de VS, na een 0-2 achterstand bij rust. In de slotfase kopte Lucio uit een corner de winnende goal binnen.

Vier jaar geleden, toen Brazilië de Confederations Cup ook al won, verwende het in de finale de toeschouwers met een galavoorstelling en versloeg het aartsrivaal Argentinië met 4-1. Op voorhand leken de VS de ideale tegenstander voor Brazilië om opnieuw met sprankelend spel de eindstrijd van het opwarmertje voor het WK te winnen. In de groepsfase speelde het de Amerikanen immers helemaal zoek en werd met 3-0 gewonnen.

Dempsey

Dempsey

Na de verrassende openingstreffer van de Amerikanen werd een stormloop van de Goddelijke Kanaries verwacht, maar die bleef uit. Het kleine aantal aanvallen van de Zuid-Amerikanen werd bovendien afgestopt door de goed keepende Tim Howard. De sluitpost van Everton pareerde onder meer schoten van Robinho en Felipe Melo. Amerika wachtte ondertussen rustig op zijn kans, en dat lange wachten werd na bijna een half uur beloond. Landon Donovan zette samen met Charlie Davies een counter op en eerstgenoemde schoot na een mooie kapbeweging de tweede Amerikaanse treffer binnen; een droomscore voor de VS.

In het laatste kwartier stelde Brazilië alsnog de titel veilig. De equipe van Dunga maakte gelijk via opnieuw Fabiano. De trefzekere aanvaller trof doel uit de rebound, nadat Robinho de lat had geraakt. Vlak voor tijd legde Lucio vervolgens de 3-2 eindstand vast, door een corner van Elano tot doelpunt te promoveren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen