Den Ouden: "Valletta is van Jupiler League-niveau"

30 juni 2009, 13:39

Geert den Ouden maakt donderdag mogelijk al zijn debuut voor Valletta FC. De club uit Malta speelt dan in eigen stadion een wedstrijd in de eerste voorronde van de Europa League tegen het IJslandse Keflavik. Den Ouden, die enkele dagen geleden zijn contract tekende op Malta, wil graag meespelen in het duel met de IJslanders.

"Ik heb hier zaterdag voor het eerst meegetraind", vertelt Den Ouden aan Dagblad de Gelderlander. Zijn nieuwe teamgenoten zijn al twee weken in training, maar volgens de spits is dat geen probleem. "Ik heb in Nederland al voor mezelf getraind, ik kan donderdag in principe gewoon spelen. Zo heb ik wel eens eerder gedaan."

Den Ouden ziet Valletta, dat getraind wordt door de Nederlanders Ton Caanen en Jordi Cruijff, als een mooie stap. "Er kwamen een aantal dingen langs. Er was een club uit Oostenrijk, ik kon een halfjaar naar China. Maar dit vond ik wel een mooie optie, omdat de club twee Nederlanders heeft. Bovendien heeft mijn vriendin hier op Malta goede mogelijkheden om te werken, dat vond ik ook belangrijk. Ik ben er heel erg blij mee en heb het nu al naar mijn zin. Het is een ambitieuze club, een club die hogerop wil en wil professionaliseren. Het niveau is dat van de eerste divisie in Nederland. Maar de omstandigheden zijn wel meer dan prima. Ja, ook qua financiën is het beter dan de eerste divisie in Nederland. Anders zou ik niet zijn gegaan."

Den Ouden speelde het afgelopen seizoen in de Eredivisie voor De Graafschap.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen