Britse fans in ziekenhuis na rellen in Rome

15 maart 2006, 12:58

Het UEFA Cup-duel tussen AS Roma en het Middlesbrough, dat vanavond gespeeld zal worden, heeft in Italië geleid tot hevige rellen. Bij een vechtpartij tussen supporters in het centrum van Rome, waarbij Italiaanse fans een brandende fakkel in een café vol Britse supporters gooiden, raakten politieagenten en Engelse voetbalfans gewond. Volgens de BBC zijn vijftien aanhangers van Middlesbrough opgenomen in het ziekenhuis. De Italiaanse politie heeft naar verluidt vijf relschoppers weten te arresteren.

Volgens de politie in de Italiaanse hoofdstad kwam het dinsdagavond laat tot een vechtpartij op het Campo De Fiori, een populair plein in het centrum. Vele Britse fans zaten op moment in kroegen rondom het plein en werden door de Italianen overmeesterd. Naar verluidt waren de Italiaanse relschoppers gewapend met messen en een enkeling zelfs met een bijl. 

De meeste Engelsen liepen bij de vechtpartij steek- en hoofdwonden op. Een 23-jarige fan is met steekwonden in zijn rug, nek en borst opgenomen in een ziekenhuis in Rome. Een 39-jarige man, die samen met zijn 11-jarige zoontje middenin de rellen terecht kwam, is vannacht in Rome geopereerd. Ook een 18-jarige Britse fan heeft de nacht door moeten brengen in het ziekenhuis. Twee agenten raakten licht gewond toen ze probeerden in te grijpen.

Het is niet de eerste keer dat supportersgroepen van AS Roma en Middlesbrough negatief in het nieuws komen. De Romeinse ploeg is berucht om zijn harde aanhang. De club werd begin februari door de Italiaanse voetbalbond beboet voor racistisch gedrag van supporters op de tribune tijdens de thuiswedstrijd tegen Livorno. 

Een fan van Middlesbrough overleed vorig jaar in Amsterdam, in aanloop naar het UEFA Cup-duel met AZ. De 36-jarige fan, Brendan O'Connor, werd destijds neergestoken in een bar. Het UEFA Cup-duel tussen AS Roma en Middlesbrough, dat voor vanavond op het programma staat, gaat vooralsnog gewoon door.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen