Real Madrid hengelt ook Benzema binnen

Koen Freriks
1 juli 2009, 19:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Real Madrid heeft de volgende grote aanwinst van deze zomer binnen. De Koninklijke bereikte woensdag met Olympique Lyon overeenstemming over de transfer van Karim Benzema, iets wat door de Fransen inmiddels is bevestigd. Met de overgang van de goalgetter is 35 miljoen euro gemoeid. 

Benzema, een 21-jarige Fransman van Algerijnse afkomst, wordt beschouwd als één van de grootste talenten ter wereld. De sterke spits debuteerde bijna vier jaar geleden in het eerste elftal van Olympique Lyon. Na het seizoen 2007-2008 werd Benzema verkozen tot speler van het jaar in Frankrijk. De international werd de afgelopen maanden in verband gebracht met tal van Europese topclubs. 

Benzema wordt de vierde aanwinst van Real. Eerder kwamen Kaka, Cristiano Ronaldo en verdediger Raúl Albiol al naar Madrid. Eerder leek David Villa de belangrijkste kandidaat om de aanval van Real te versterken, maar zijn club Valencia blokkeerde deze transfer.

Met de aankoop van Benzema komen de 'zomeruitgaven' van Real Madrid-voorzitter Florentino Perez ruim boven de 200 miljoen euro uit. Door de komst van de spits wordt het perspectief op speeltijd voor onder anderen Arjen Robben en Klaas-Jan Huntelaar opnieuw minder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen