Lisandro Lopez volgt Benzema op in Lyon

7 juli 2009, 09:55   Bijgewerkt: 7 juli 2009, 12:07

Lisandro Lopez is de nieuwe aanvalsleider van Olympique Lyon. De Franse club heeft met FC Porto overeenstemming bereikt over de transfersom voor de 26-jarige Argentijn, die ruim 24 miljoen euro bedraagt. Hiermee is hij in één klap de duurste aankoop van Lyon ooit. Lopez moet de opvolger worden van Karim Benzema, die eerder deze maand voor zo'n 35 miljoen euro vertrok naar Real Madrid.

Lopez speelde sinds de zomer van 2005 voor FC Porto. In zijn eerste twee jaar moest hij nog even zijn draai vinden, maar sinds medio 2007 scoort hij aan de lopende band. Dit seizoen maakte hij vooral furore in de Champions League. Hij scoorde zes keer en mede dankzij hem bereikte FC Porto de kwartfinale. Bovendien won de club, voor de vierde keer sinds Lopez' komst, de landstitel. Onder bondscoach Maradona is Lopez ook een vaste waarde in de nationale selectie van Argentinië.

Eerder werden ook David Trezeguet, Ruud van Nistelrooy en Klaas Jan Huntelaar genoemd als mogelijke opvolgers van Benzema bij Olympique Lyon.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen