Adeleye: "Het ging goed tegen Benzema en Anelka"

9 juli 2009 – Dele Adeleye mag zich als Sparta-verdediger soms even tussen de wereldsterren begeven. De 20-jarige mandekker speelde met Nigeria tegen Frankrijk en kwam de topspitsen Nicolas Anelka en Karim Benzema tegen. De jonge Afrikaan hield zich prima staande, zegt hij zelf. 

Adeleye kreeg twee extra weken vakantie, omdat hij in totaal vier interlands moest spelen in de zomervakantie. Woensdag kwam hij in de oefenwedstrijd tegen Haarlem (0-0) weer voor Sparta uit. "En als ik zie wat hij nu al kan brengen, dan belooft dat wel iets hoor", was trainer Frans Adelaar tegenover het AD enthousiast. 

"Ik had de extra weken rust absoluut nodig", sprak Adeleye gisteravond. "Met Nigeria speelden we interlands tegen Frankrijk, Ierland, Kenia en Tunesië. Hét doel is uiteraard om ons te kwalificeren voor het WK in Zuid Afrika. Het eerste wereldkampioenschap op het Afrikaanse continent. Wij kijken er heel erg naar uit."

Adeleye moet dit seizoen veel aan spelen toekomen om kans te blijven maken op een plekje bij de WK-selectie. Of hij dat zal doen in het shirt van Sparta, is nog niet zeker. "Ik richt me nu op Sparta, al kan in de voetballerij alles gebeuren", zegt Adeleye. "Ik speelde met Nigeria tegen Frankrijk en deed het goed tegen Anelka en Benzema. Dat zijn wereldtoppers. Of dat scouts is opgevallen, weet ik niet. Ik wil komend seizoen vooral heel veel spelen om vervolgens het wereldkampioenschap te kunnen meemaken. Dat is wel heel belangrijk voor mij."

Reacties

Eredivisie

gerelateerd