Doelman Zwarthoed tekent voor drie jaar bij Volendam

10 juli 2009, 11:16   Bijgewerkt: 10 juli 2009, 11:22

De transfer van Theo Zwarthoed naar FC Volendam is rond. De 26-jarige doelman tekent vanmiddag, als de medische keuring geen problemen oplevert, een driejarig contract bij de club uit zijn woonplaats. Zwarthoed is afkomstig van promovendus RKC Waalwijk, waar hij vorig seizoen zijn basisplek verloor aan Jurgen Wevers.

Volendam moest op zoek naar een doelman, omdat Jeroen Verhoeven deze week naar Ajax verkaste. Zwarthoed stond direct 'bovenaan het lijstje', zegt manager Peter Wijker in het Noordhollands Dagblad. "We hebben naar ervaring gekeken en naar wat er financieel allemaal mogelijk was. Theo mocht weg bij RKC en wilde zelf graag terug naar Volendam. Eén en één is twee dus", legt de oud-verdediger uit.

Zwarthoed speelde in de jeugd van Volendam en verhuisde vervolgens naar AZ. "Theo was toen nog een jonge jongen die vooral fungeerde als stand-in van Henk Timmer. Op een gegeven moment heeft hij een serie van 15, 16 wedstrijden achter elkaar gekeept en dat deed hij erg goed", weet Wijker nog. Via één jaar Excelsior kwam hij bij RKC terecht. Dat hij in Waalwijk zijn basisplek verloor, zegt volgens Wijker niet veel. "Theo zal juist erg gretig zijn om het ongelijk van RKC te bewijzen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen