Schweinsteiger mogelijk betrokken bij omkopingszaak

Ger
16 maart 2006, 19:50

Bastian Schweinsteiger speelt wellicht een rol in een omkopingszaak in het Duitse voetbal. De jonge international van Bayern München is volgens de Münchener Tageszeitung door de politie ondervraagd. Ook de Nederlandse speler Quido Lanzaat, die uitkomt voor 1860 München, is voor verhoor meegenomen. Naast het tweetal zouden diverse andere spelers zijn benaderd om in ruil voor duizenden euro's wedstrijden te manipuleren.

Een bron binnen het illegale gokcircuit verklaarde woensdag in het ARD-programma Plusminus dat een niet nader genoemde Duitse international samen zou werken met de gokmaffia. De ondervraging door politie doet vermoeden dat die international Schweinsteiger is. De middenvelder kwam tot nu toe 21 keer uit voor Duitsland en is een vaste waarde bij zijn club Bayern München.

Ook de Nederlander Lanzaat zou volgens de Münchener Tageszeitung zijn ondervraagd in verband met een gokschandaal in het Duitse voetbal. Of Schweinsteiger en Lanzaat ook verdacht worden, is nog niet duidelijk. Naast het tweetal zou verder Paul Agostino, een teamgenoot van Lanzaat bij 1860 München, zijn ondervraagd. Het openbaar ministerie spreekt echter tot nu toe alle berichten tegen die de krant naar buiten heeft gebracht.

Het Duitse voetbal werd eerder al opgeschrikt door het wedschandaal rond scheidsrechter Robert Hoyzer. Die had wedstrijden gemanipuleerd en werd in november veroordeeld tot twee jaar en vijf maanden cel wegens omkoping. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen