VS, Honduras en Haïti naar kwartfinales Gold Cup

12 juli 2009, 08:56

De Verenigde Staten zijn in eigen land doorgedrongen tot de kwartfinales van de CONCACAF Gold Cup, het kampioenschap voor Noord- en Midden-Amerikaanse landen. De VS hadden zaterdagavond aan een 2-2 gelijkspel tegen Haïti voldoende om zich als poulewinnaar bij de laatste acht te scharen.

In Foxborough kwamen de Amerikanen voor eigen publiek al na negen minuten op 1-0 door een goal van Davy Arnaud. Haïti boog die achterstand kort na rust via Vaniel Sirin en Mones Chery om in een voorsprong, maar in blessuretijd redde Stuart Holden alsnog een punt voor de equipe van bondscoach Bob Bradley.

Ook Honduras mag zich gaan opmaken voor deelname aan de kwartfinales. Het won overtuigend met 4-0 van Grenada, dat zodoende puntloos bleef. Haïti gaat eveneens mee naar de knock-outfase. Le Rouge est Bleu behoort met vier punten uit drie duels sowieso tot de twee beste nummers drie van het toernooi. Zondag wordt bekend welke andere nummer drie zich net als Haïti kwartfinalist mag noemen. Jamaica en Panama komen daarvoor nog in aanmerking.