NAC en Vitesse schieten niets op met gelijkspel

17 maart 2006, 22:27

NAC Breda moet nog altijd vrezen voor deelname aan de nacompetitie. De ploeg van Cees Lok leek in eigen stadion goede zaken te doen tegen Vitesse, maar kreeg in de slotfase alsnog een gelijkmaker om de oren. Met dit resultaat (2-2) schieten beide ploegen helemaal niets op. Voor Vitesse blijven de play-offs ver weg, terwijl voor NAC Breda de nacompetitie nog altijd als een zwaard van Damocles boven het hoofd hangt.

Voorafgaand aan de wedstrijd wist Vitesse-trainer Sturing het zeker: het duel met NAC moest gewonnen worden om in de race te blijven voor de play-offs. "Normaal gesproken zouden we tevreden zijn met een gelijkspel in Breda, maar de situatie is er nu naar dat we drie punten moeten halen. In dit stadium van de competitie hebben we niets aan een gelijkspel", was de duidelijke taal van de oefenmeester.

Met twee ploegen die geen genoegen namen met een gelijkspel, ontspon zich in Breda een aardige wedstrijd. Vitesse profiteerde al vroeg in de wedstrijd van een organisatiefout in de NAC-defensie en kwam via een intikker van Richard Knopper op voorsprong. Vitesse-trainer Sturing leunde tevreden achterover in zijn dug-out, maar het antwoord van NAC liet niet lang op zich wachten. Leonardo strafte getreuzel van Michael Dingsdag af en bracht de gelijkmaker op het scorebord.

Na deze treffer ging Vitesse op jacht naar de gelijkmaker, maar de ploeg had Vrouwe Fortuna niet aan haar zijde. Eerst werd de ongelukkige Dingsdag met rood van het veld gestuurd bij een actie waarbij hij wel degelijk de bal speelde, waarna even later een pegel van Theo Janssen buiten bereik van NAC-doelman Schollen op de paal uiteen spatte. Toen ook Richard Knopper in de slotfase een uitgelezen kans liet liggen op 2-2, leek het tij niet meer te keren voor de geel-zwarten uit Arnhem. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen