Europese topclubs denken over eigen competitie

Ger
18 maart 2006, 15:41

De Europese topclubs denken serieus na over het opzetten van een nieuwe Europese competitie ter vervanging van de Champions League. Clubs zouden in de nieuwe opzet zelf de macht krijgen.

In een uitgelekt rapport van de G-14, waarin achttien van Europa's grootste clubs zijn vertegenwoordigd, blijkt de organisatie lijnrecht tegenover de UEFA te staan. De G-14 eist meer directe invloed op de besluitvorming van de Europese bond, compensatie voor het afstaan van spelers voor interlands en een vergoeding voor eventuele blessures van die spelers tijdens een interland.

Op de eigen website ontkent de G-14 de geruchten dat de clubs een nieuwe versie van de Champions League willen realiseren. "De Champions League is de spannendste en succesvolste clubcompetitie op de planeet. De leden van de G-14 en hun fans vinden het fantastisch om eraan deel te kunnen nemen. Het zou stom zijn om eruit te stappen", stelt algemeen directeur Thomas Kurth.

De G-14 werd in 2000 door veertien clubs opgericht. Later sloten zich daar nog vier clubs bij aan. Ajax en PSV zijn de Nederlandse leden van de G-14.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen