NAC ronde verder na probleemloze zege in Armenië

23 juli 2009, 19:20   Bijgewerkt: 23 juli 2009, 20:24

NAC Breda is zonder problemen doorgedrongen tot de derde kwalificatieronde van de Europa League. De manschappen van trainer Robert Maaskant wonnen donderdag de return in Armenië met 0-2 van Gandzasar Kapan. De eerste ontmoeting leverde afgelopen week een 6-0 overwinning op voor de eredivisionist.

Hoewel het tweeluik tussen Gadzasar Kapan en NAC Breda na de 6-0 zege van de Bredanaars van vorige week in Breda al lang en breed was beslist, nam trainer Robert Maaskant de return in Armenië uiterst serieus. De oefenmeester stuurde zijn sterkst mogelijke elftal het veld in. Zelfs Anthony Lurling, die vanwege vliegangst liever in Breda was achter gebleven, moest van Maaskant mee naar Yerevan. Verder maakte de van RKC Waalwijk overgekomen Ferne Snoyl zijn debuut in de basis.

Het bleek echter een verstandige zet van Maaskant om geen gehoor te geven aan het verzoek van Lurling. Na een klein kwartier spelen zette de flankspeler de Brabanders op voorsprong, door bij de tweede paal een voorzet van Matthew Amoah binnen te tikken. Ook in het restant van de krachtmeting ontpopte de Bosschenaar zich tot een belangrijke schakel bij de bezoekers.

Twintig minuten na de openingstreffer deed hij het voorbereidende werk bij de 0-2 van Edwin de Graaf. Kort daarna was hij dicht bij zijn tweede treffer van de avond, maar zijn schot zeilde net voorlangs. Aan de andere kant kreeg Vahe Davtyan kort voor het rustsignaal het thuispubliek, dat maar mondjesmaat wat komen opdraven, op de banken door te soleren richting het Bredase doel, maar Jelle ten Rouwelaar was goed bij de les en voorkwam met een mooie redding de aansluitingstreffer.

De tweede 45 minuten bleken vorige week in het Rat Verlegh Stadion vruchtbaar voor NAC, toen liep het tussen de 55ste en 70ste minuut uit van 1-0 naar 6-0. In het Republican Stadium, dat als decor diende aangezien het onderkomen van Gandzasar niet aan de UEFA-eisen voldoet, deed NAC het in het tweede bedrijf rustiger aan. Kansen waren er wel voor onder meer Amoah, Lurling en invaller Kees Kwakman, maar geen van de fortuinzoekers trof doel. In blessuretijd moesten de Armeniërs verder met tien man, na een rode kaart voor Ara Khachatryan voor het neerhalen van de doorgebroken Lurling.

De horde Gandzasar Kapan heeft NAC, zoals verwacht, met succes genomen. In de volgende ronde wacht Polonia Warschau. Het moge duidelijk zijn dat de Poolse nummer vier van het afgelopen seizoen van een ander kaliber is dan de huidige nummer vijf van Armenië.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen