Deisler mist opnieuw WK door blessure

Ger
18 maart 2006, 17:40

De Duitse international Sebastian Deisler blijft door pech achtervolgd. De middenvelder van Bayern München moet door een blessure opnieuw het WK missen. Bij de 26-jarige Deisler is zaterdag in een Amerikaanse kliniek een zware kniekwetsuur vastgesteld. Hij is vermoedelijk een half jaar uitgeschakeld.

Deisler raakte afgelopen week geblesseerd tijdens de training van Bayern München. Een duel met ploeggenoot Hargreaves liep slecht af. Nader onderzoek in een speciaal instituut voor knieletsel in Vail (Colorado) bracht de ernst van de kwetsuur aan het licht. Deisler moet een operatie ondergaan en keert over een week terug naar Duitsland.

Bondscoach Klinsmann zag in Deisler een vaste waarde voor het nationale team. De middenvelder was één van de weinige creatieve spelers in Die Mannschaft, met een goed overzicht en een uitstekende traptechniek. "Een geweldige aderlating, zowel voor ons als voor de nationale ploeg", verzuchtte Bayern-directeur Hoeness. 

Het is overigens niet de eerste keer dat Deisler problemen heeft met zijn rechterknie. Het WK in 2002 miste hij eveneens door een blessure aan dat gewricht. Daarnaast kampte hij in het verleden met mentale problemen. Deisler werd sinds 2003 wegens depressiviteit twee keer opgenomen in een psychiatrische kliniek.

 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen