Donald ziet revalidatie beloond worden

Koen Freriks
28 juli 2009, 09:34   Bijgewerkt: 28 juli 2009, 09:47

Na een jaar lang revalideren begon Mitchell Donald deze zomer aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De middenvelder van Ajax kan met een uitstekend gevoel terugkijken op de oefenwedstrijden, want hij maakte veel indruk op de nieuwe trainer Martin Jol. Dat benadrukte hij tijdens het Amsterdam Tournament. 

Donald scoorde in de tweede wedstrijd van het oefentoernooi tegen Benfica (3-2 verlies). "Na mijn doelpunt dwaalden mijn gedachten af naar een seizoen geleden", doelt hij in De Telegraaf op het kruisbandletsel dat hij vorig jaar opliep. "Ook dat was op de tweede dag van het toernooi. En ik scoorde met links, het been van mijn blessure."

Donald geeft toe dat hij een zware tijd achter de rug heeft. "Vorig seizoen moest mijn jaar worden. Maar in plaatst daarvan stortte mijn wereld in. Mijn knie was pijnlijk, maar het herstel nog veel pijnlijker. Er is voor een voetballer niets erger dan geblesseerd te moeten toekijken hoe zijn ploeggenoten lekker aan het werk zijn. Het doelpunt tegen Benfica zie ik als een beloning voor de zware revalidatie. De dagen in het krachthonk waren lang en vermoeiend."

De manier waarop de 20-jarige middenvelder zich manifesteert, doet Jol goed. "Er zijn steeds jongens die verrassen, zoals Donald. Die vond ik aardig spelen. Hij scheurde een jaar geleden zijn kruisband, nu scoorde hij. Dat is goed voor zijn zelfvertrouwen", zei Jol.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen