Overstap Toure naar Manchester City beklonken

29 juli 2009, 19:15   Bijgewerkt: 29 juli 2009, 19:58

Manchester City heeft de volgende grote aankoop binnen. Na onder meer Gareth Barry, Carlos Tevez en Emmanuel Adebayor legde de ploeg woensdag ook Kolo Toure vast. De verdediger komt over van Arsenal en tekent voor vier jaar.

Met de overstap van de 28-jarige Toure, die inmiddels medisch gekeurd is, is zo'n twintig miljoen euro gemoeid. De Ivoriaan speelde de afgelopen zeven jaar voor Arsenal. "Hij brengt een schat aan ervaring met zich mee", weet manager Mark Hughes van Manchester City. "Het was geen geheim dat we op zoek waren naar een goede verdediger en met Kolo hebben we een speler van wereldklasse gestrikt."

Manchester City waagde eerder een poging om John Terry over te nemen van Chelsea, maar de Engelsman legde een lucratieve aanbieding naast zich neer.

Overigens was de komst van Toure niet het enige goede nieuws dat Manchester City woensdag naar buiten bracht. De ploeg bereikte eveneens met Nedum Onuoha overeenstemming over een nieuw contract. De 22-jarige verdediger, afkomstig uit de eigen jeugdopleiding, ligt nu tot de zomer van 2014 vast in Manchester.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen