Levchenko: "Stap naar Saturn heel belangrijk"

Koen Freriks
4 augustus 2009, 18:45   Bijgewerkt: 4 augustus 2009, 18:52

Evgeniy Levchenko is blij met zijn terugkeer naar Rusland. De Oekraïner, die eerder speelde in de jeugdopleiding van CSKA Moskou, tekende voor anderhalf jaar bij Saturn Moskou. "Deze stap is daarom heel belangrijk voor me", reageert de middenvelder tegenover Sportweek.

FC Groningen had Levchenko graag willen behouden, maar de linkspoot zegt na dertien jaar Nederland toe te zijn aan een nieuw land. "Ik ben gewend geraakt aan de omgeving en de cultuur. Maar het was geen geheim dat ik heel graag naar het buitenland wilde. Om te zien hoe ik me in een ander land voel. Als ik dat niet had gedaan, zou ik altijd spijt hebben gehad."

Levchenko zegt dat Saturn Moskou niet de enige optie was, maar wel de meest serieuze. "Ik had verschillende contacten, in verschillende delen van de wereld, maar Saturn was heel concreet. Zij waren vanaf het begin heel enthousiast. Ik heb een paar gesprekken gehad, met de clubleiding én met trainer Andrey Gordeev. Hiervoor had de club een Duitse trainer en was de sfeer niet zo goed. Daarom wilde ik eerst met de trainer praten. Dat klikte, onder hem wil ik werken. Normaal gesproken is Saturn een middenmoter, maar het is wel een club met potentie. Met een leuk stadion ook, waar 17.000 man ingaan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen