Volendam en De Graafschap starten met remise

7 augustus 2009, 22:00   Bijgewerkt: 8 augustus 2009, 00:56

FC Volendam en De Graafschap hebben de nieuwe editie van de Jupiler League beide afgetrapt met een 1-1 gelijkspel. De twee clubs deden dat tegen respectievelijk FC Den Bosch (thuis) en Cambuur (uit).

bossen
wormgoor

wormgoor]}Beide formaties, die afgelopen seizoen degradeerden uit de Eredivisie, namen een voorsprong, maar konden deze niet vasthouden. Thijs Sluijter zette Volendam al snel in de wedstrijd op 1-0. Vlak na rust bracht Fabio Caracciolo de Brabanders weer naast de Wijdbroeken. Een rode kaart van Hamit Yildiz (Volendam) in de slotfase was niet van invloed op de einduitslag.

Ook De Graafschap speelde de wedstrijd uit met tien man, al was de rode prent van de Superboeren wel een stuk meer cruciaal voor het verdere verloop van het treffen met de Friezen. FC Utrecht-huurling Vito Wormgoor kon na bijna veertig minuten vertrekken, twee minuten later maakte Jeffrey de Visscher gelijk. De thuisclub kon het numerieke voordeel echter niet verder uitbuiten en aangezien de Gelderlanders al hadden gescoord via Steve De Ridder, bleef het in het hoge noorden bij 1-1.

de leeuw

de leeuw

Na lang en succesvol procederen bleef Fortuna Sittard behouden voor het betaald voetbal, maar de Limburgers hebben hun overwinning in de rechtszaal niet kunnen opluisteren met drie punten. Helmond Sport weigerde medewerking te verlenen en peuzelde de ploeg in Sittard met 4-0 op, onder meer door twee doelpunten van de van Excelsior overgenomen Johan Voskamp.

FC Emmen ging net als Fortuna in eigen stadion met 4-0 onderuit. De Drentse club werd met die cijfers opzij gezet door RBC Roosendaal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen