Slordig AZ herstelt zich met zege op Sparta

7 augustus 2009, 22:34   Bijgewerkt: 8 augustus 2009, 00:12

Een week later dan iedereen in Alkmaar vooraf hoopte, heeft AZ de eerste competitiezege van het seizoen binnen. Zes dagen na het verrassende verlies bij Heracles Almelo (3-2) won de kampioen in eigen stadion met 2-0 van Sparta. Mounir el Hamdaoui was met een doelpunt en een assist de gevierde man bij de thuisploeg.

Omdat Moussa Dembele in de zesde minuut wél raak schoot, na knap voorbereidend werk van Mounir el Hamdaoui, zocht AZ halverwege de wedstrijd de kleedkamer op met een 1-0 voorsprong. El Hamdaoui zelf zorgde vervolgens na rust voor de beslissing in de wedstrijd. Na een snel genomen vrije trap van Stijn Schaars schoot hij de bal onder het lichaam van doelman Seliga door in het Rotterdamse doel.

Dit betekende alweer het tweede doelpunt van het seizoen voor El Hamdaoui, die zichzelf daarmee weer iets nadrukkelijker in de etalage zette. Als hij zo doorgaat de komende weken, zal het voor AZ wellicht nog een hele klus worden om de topscorer van het afgelopen seizoen binnenboord te houden.

Ook AZ vond het wel prima. Coach Ronald Koeman bracht met Nick van der Velden, Pontus Wernbloom en Ragnar Klavan nog drie verse krachten in zijn elftal, maar echt veel leverde dat niet meer op. Omdat Wernbloom in de slotfase nog een enorme kopkans om zeep hielp bleef het 2-0, een resultaat dat AZ weer enige houvast kan bieden na de verrassende nederlaag in Almelo. Al zal het allemaal, vooral achterin, nog een stuk beter moeten wil AZ ook dit seizoen mee gaan doen om de prijzen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen