Aerts: "Dit is gewoon een kloteweekend"

20 maart 2006, 00:00

Maikel Aerts heeft er flink de pest in. De doelman ging zondag in de fout in het duel met AZ, waarna Shota Arveladze het enige doelpunt van de wedstrijd kon maken. Na afloop zette de 29-jarige doelman zijn vraagtekens bij het optreden van arbiter Van Egmond. "Negen van de tien scheidsrechters hadden in een dergelijke situatie gefloten voor een overtreding", verwijst de sluitpost in gesprek met FCUpdate.nl naar het winnende doelpunt van Arveladze.

Sinds Patrick Lodewijks eind februari geblesseerd raakte, staat Maikel Aerts onder de lat bij Feyenoord. De doelman kwam afgelopen zomer naar Rotterdam, na drie jaar lang het doel van RBC Roosendaal te hebben verdedigd. Aerts hoopte bij afwezigheid van Lodewijks zijn kans te grijpen, maar lijkt in Alkmaar veel krediet te hebben verspeeld. De doelman liet de bal los na een luchtduel met teamgenoot Paauwe en AZ'er Jaliens en Arveladze was er als de kippen bij om te profiteren.

Direct na het laatste fluitsignaal waren de druiven dan ook zuur voor Aerts. "Ik heb meteen de beelden bekeken en het is duidelijk dat Jaliens gewoon tegen me aan springt", is de visie van de sluitpost. "Natuurlijk is het zo dat ik in duel was met Paauwe, maar Jaliens kwam van de zijkant. De scheidsrechter had gewoon moeten fluiten, want in feite werd ik aangevallen in mijn vijfmetergebied."

"Negen van de tien arbiters zouden hiervoor gefloten hebben", foetert de ongelukkige doelman. "De scheidsrechter denkt misschien: 'ach, die Aerts is een grote kerel en kan wel tegen een stootje', maar dat is natuurlijk onzin. Regels zijn regels. De regel is dat keepers niet gehinderd mogen worden in het vijfmetergebied en dat is in dit geval wel gebeurd."

"Alles bij elkaar is dit gewoon een kloteweekend. Scheidsrechterlijke dwalingen kunnen een wedstrijd maken of breken, maar we moeten verder. Op naar de volgende wedstrijd. Dit kunnen we immers toch niet meer ongedaan maken", is de slotconclusie van de verbitterde doelman.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen